Outplacement

De markt en de omstandigheden zijn voortdurend in beweging. Om als bedrijf succesvol te kunnen blijven, is het van belang om flexibel mee te kunnen bewegen. Ook qua personeel. Soms moet je inkrimpen om slagvaardig verder te kunnen. Stabij denkt als partner mee met bedrijven om dit proces in goede banen te leiden.

Het is altijd een lastig besluit om mensen te ontslaan. Maar een nieuwe, gezondere situatie biedt ook kansen, zowel voor werkgevers als werknemers. Wanneer je weet dat er personeelsleden uit moeten, is ons advies: wacht niet te lang en maak op tijd een plan. Medewerkers die ‘at risk’ komen krijgen zo de kans zich voor te bereiden op de nieuwe situatie. Dat is gunstig voor alle partijen en voor de sfeer en het vertrouwen in het bedrijf.

Uitstroom richting ondernemerschap
Een deel van de medewerkers zal uitstromen naar een andere baan. Een ander deel van het personeel zal kunnen uitstromen naar ondernemerschap. Stabij biedt voorlichting en begeleiding aan werknemers die overwegen om de stap naar ondernemerschap te maken.

Ons aanbod kan bestaan uit verschillende onderdelen:

 • Informatiepunt
  Stabij kan een informatiepunt inrichten in het bedrijf, om geïnteresseerde medewerkers op een laagdrempelige manier te informeren over ondernemerschap.
 • Interactieve groepsworkshop
  Tijdens deze workshop (incompany of extern) krijgen geïnteresseerde medewerkers informatie over ondernemen en kunnen zij zich oriënteren op hun bedrijfsconcept. Zij kunnen hun persoonlijke vragen stellen over de consequenties van de keuze voor ondernemerschap voor hun financiële situatie en familieomstandigheden.
 • Oriënterend gesprek
  In een intakegesprek denken wij met de kandidaat mee over diens potentie als ondernemer en verkennen wij de mogelijkheden van een te verkopen dienst of product. Na dit gesprek komen we tot een eerste conclusie of ondernemerschap mogelijk een optie is.
 • Toets op haalbaarheid
  In een verdiepend traject van zes weken, begeleiden we de ondernemer in spe om alle gegevens die van belang zijn op een rijtje te krijgen: de persoonlijke competenties en belemmeringen, de commerciële waarde van het beoogde product of de dienst. En de eventuele behoefte aan huisvesting, financiering en ondersteuning. Op basis van deze gegevens beoordelen we de haalbaarheid van het bedrijfsconcept. Daarna is de kandidaat in staat om de keuze te maken om al dan niet door te gaan als ondernemer. Stabij levert voor de werkgever een rapport op van de haalbaarheidstoets.
 • Ondersteuning voor de start
  Stabij kan de volledige begeleiding verzorgen bij de start van de onderneming: het maken van het ondernemingsplan, de eventuele financieringsaanvraag en de marktintroductie, belasting en administratie.
 • Begeleiding na de start
  Ook na de start kan Stabij beginnende ondernemers wegwijs maken en ondersteunen op het gebied van acquisitie, marketing, communicatie en boekhouding.

Wilt u meer weten over outplacement richting ondernemerschap?

Ja, ik wil een oriënterend gesprek