Re-integratie

Heb je langdurig zieke werknemers in dienst die niet terug kunnen keren naar hun oorspronkelijke functie? Niet zelden hebben mensen met een ziekte of beperking mogelijkheden op een ander terrein. Stabij creëert nieuw perspectief door het ondernemend vermogen van deze medewerkers te onderzoeken.

Wij gaan op zoek naar een innovatieve win-win-oplossing voor zowel het bedrijf als de medewerker. Mogelijk is een aantal medewerkers geïnteresseerd om uit te stromen richting een eigen bedrijf. Wij gaan met hen in gesprek over hun wensen en inventariseren samen de mogelijkheden. We geven voorlichting en laten zien wat er allemaal mogelijk is binnen het kader van de sociale wetgeving.

Betrokken en resultaatgericht
Voor werknemers die serieus overwegen om de stap naar ondernemerschap te maken, biedt Stabij begeleiding op maat. Individueel of in een groep. Wij hebben zeer veel ervaring in de begeleiding vanuit een uitkeringssituatie naar zelfstandig ondernemerschap. Wij gaan niet uit van regelingen en formulieren. We kijken echt naar de mensen zelf met hun bijzonderheden en talenten. Dat is onze kracht. Onze werkwijze is praktisch, betrokken en resultaatgericht. We gaan echt voor het succes van de klant.

Begeleiding naar ondernemerschap
Ons aanbod kan bestaan uit verschillende onderdelen.

 • Oriënterend gesprek
  In een intakegesprek denken wij met de kandidaat mee over diens potentie als ondernemer en verkennen wij de mogelijkheden van een te verkopen dienst of product. Na dit gesprek komen we tot een eerste conclusie of ondernemerschap mogelijk een optie is.
 • Toets op haalbaarheid
  In een verdiepend traject van zes weken, begeleiden we de ondernemer in spe om alle gegevens die van belang zijn op een rijtje te krijgen: de persoonlijke competenties en belemmeringen, de commerciële waarde van het beoogde product of de dienst. En de eventuele behoefte aan huisvesting, financiering en ondersteuning. Op basis van deze gegevens beoordelen we de haalbaarheid van het bedrijfsconcept. Daarna is de kandidaat in staat om de keuze te maken om al dan niet door te gaan als ondernemer. Stabij levert voor de werkgever een rapport op van de haalbaarheidstoets.
 • Ondersteuning voor de start
  Stabij kan de volledige begeleiding verzorgen bij de start van de onderneming: het maken van het ondernemingsplan, de eventuele financieringsaanvraag en de marktintroductie, belasting en administratie.
 • Begeleiding na de start
  Ook na de start kan Stabij beginnende ondernemers wegwijs maken en ondersteunen op het gebied van acquisitie, marketing, communicatie en boekhouding

Ja, ik wil een vrijblijvend gesprek