Duurzame inzetbaarheid

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties.

Daarom faciliteren en stimuleren deze bedrijven hun personeel te werken aan de eigen inzetbaarheid. Deze bedrijven werken aan de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers. Dit zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Mobiliteit
Een aspect van duurzame inzetbaarheid is het ontwikkelen van mobiliteit van personeel. Bedrijven stimuleren hun personeel om na te denken over hun werkende toekomst. Over de vakinhoudelijke ontwikkelingen, de verantwoordelijkheid, autonomie en fysieke belasting van de functie en het werkplezier. Zij kweken bewustzijn bij werknemers om actief mee te bewegen en te groeien. Zij creëren een ondernemende cultuur. Een win-win oplossing die de beweging en flexibiliteit in het personeel bevordert. In de praktijk blijkt dat ondernemen daarin een steeds grotere rol speelt. Steeds meer medewerkers denken na over een ondernemende toekomst. Naast hun huidige werk of wellicht als een vervolgstap in hun carrière op termijn. Maar dat roept vragen op. Vragen die Stabij kan beantwoorden. Bedrijven faciliteren steeds vaker hun medewerkers hierin zo merken wij in onze praktijk.

Ondernemerschap en duurzame inzetbaarheid
Stabij geeft voorlichting en begeleiding over ondernemerschap in verschillende vormen.

 • Thema bijeenkomst over duurzame inzetbaarheid
  Wat kan een ondernemende cultuur bijdragen voor de toekomst van het bedrijf? Wat kan dat betekenen voor het perspectief van de medewerkers? En voor de manier waarop we met elkaar samenwerken?
 • Voorlichting
  Informatiestand in het bedrijf waar medewerkers met ondernemersaspiraties vrijblijvend langs kunnen komen voor informatie. Zie ook de rol van Stabij bij de Verder campagne van Achmea.
 • Workshop ‘Verder met ondernemerschap’
  Tijdens deze workshop gaan we met geïnteresseerde medewerkers in een kleine groep aan de slag met ondernemerschap. Zij kunnen hun persoonlijke vragen stellen over de consequenties van de keuze voor ondernemerschap en zich oriënteren op hun bedrijfsconcept.
 • Begeleiding
  Voor medewerkers die gedeeltelijk of helemaal willen uitstromen naar een eigen bedrijf, kan Stabij de volledige begeleiding verzorgen.

Meer weten over duurzame inzetbaarheid en ondernemerschap?

Ja, ik wil een oriënterend gesprek